Zomerbanden

Waarom eigenlijk zomerbanden?

Zomerbanden zijn zeker in Nederland een veilige keuze voor op de weg. Door voldoende grip zit je veel veiliger en voordeliger op de weg met zomerbanden ten opzichte van winterbanden. Maar waarom? Want winterbanden hebben toch een dieper profiel? Klopt, maar door hoge zomerse temperaturen, zoals de afgelopen maanden in Nederland, verslijten winterbanden een stuk sneller doordat deze van een ander soort rubber zijn gemaakt.

Wanneer is het tijd voor zomerbanden?

Er is een vuistregel voor het wisselen naar zomerbanden en dat is als de temperatuur boven de 7°C ligt. Daarnaast is het ook voordeliger: winterbanden hebben namelijk veel meer te verdragen, waardoor de auto meer verbruikt. Verder slijten winterbanden ook sneller bij warm weer. Wees er dus zuinig op en ga op tijd over op zomerbanden.

Bandenadvies

Op zoek naar nieuwe zomerbanden? Laat je adviseren! Wij geven je een overzicht krijgt van alle banden die aansluiten op jouw aangegeven wensen, van afmetingen, merk (A-merken, topmerken of budgetmerken), seizoenstype, soort voertuig en snelheid. Zo weet je direct de vaste prijs en kun je een afspraak bij ons plannen zodat wij de banden voor je kunnen monteren.

ANWB Zomerbandentest

De ANWB test jaarlijks verschillende winterbanden, zomerbanden en all season banden in twee maten. Ben je benieuwd naar de resultaten van 2020? Neem dan een kijkje bij de uitslag van de ANWB Zomerbandentest 2021. Ook bij START verkopen wij de merkbanden die worden of in voorgaande jaren zijn getest. Wil je weten welke dat precies zijn? Neem dat contact met ons op.

Banden omwisselen

Heb jezelf nog zomerbanden en mogen deze omgewisseld worden met de winterbanden? Neem dan contact met ons op zodat wij je zo snel mogelijk hiermee verder kunnen helpen.

Afspraak plannen

Zou je advies willen voor de beste keus in jouw situatie? Neem dan contact met ons op zodat wij advies op maat kunnen geven. Wij antwoorden zo snel mogelijk via de online chat, mail en telefonisch. Of kom langs in onze garage Haaksbergen!