Olie verversen bij START Autoservice

Wij zorgen altijd voor de beste kwaliteit motorolie die past bij je auto. Je kunt bij ons de olie laten verversen. Dit houdt in dat wij de olie verversen en het oliefilter vervangen. Bij het doorgeven van je kenteken weten wij gelijk welke motorolie het voertuig nodig heeft. Wij leveren topkwaliteit olie, waardoor je minder slijtage krijgt en minder reparaties nodig hebt, maar ook minder brandstof verbruikt. Wat dit kost, bereken je eenvoudig via onze check-je-prijs tool.

Onderhoud motor

Het checken van de olie ligt ook aan de prioriteiten die je zelf stelt. Hoe vaker de olie van de auto ververst wordt, des te beter dit is voor de motor. De motor blijft dan namelijk schoner en zal daardoor langer en beter blijven functioneren. Het beste is om dit om de 10.000 km te laten controleren. Dit is wel afhankelijk van het type auto. Daarom is het goed om het serviceboekje van je auto na te kijken. Wil je het liever zeker weten en graag advies op maat? Neem dan contact met ons op.

Hoe vaak moet ik de olie verversen?

Dit hangt af van je type auto en het aantal gereden kilometers. Ons advies is dit na ieder 10.000 tot 15.000 kilometers te doen. Als je niet zo veel rijdt doe het dan gemiddeld 1x per jaar. Wij adviseren dit omdat de motor bij weinig kilometers of veel korte afstanden minder vaak op temperatuur komt en het oliefilter sneller vies wordt.

Tip! Peil zelf je motorolie. Controleer zelf regelmatig je motorolieniveau en vul bij wanneer nodig. Te weinig motorolie is schadelijk voor de motor en zorgt ervoor dat je auto minder goed gaat presteren. Let op! Kijk vooraf altijd in het instructieboekje van je auto wat de juiste olie is voor de motor van jouw auto.

Afspraak inplannen

START Autoservice heeft een handige online tool waarbij je door middel van het invoeren van het kenteken gelijk weet wat de prijs is voor jouw auto. Geen verrassingen achteraf en kun je direct online een afspraak inplannen. Je kan ook contact met ons opnemen via info@startautoservice.nl of via 053 820 09 32 voor het inplannen van een afspraak. We zien je graag in onze garage in Haaksbergen!