Winterbanden

Waarom eigenlijk winterbanden?

Winterbanden zijn zeer belangrijk voor de veiligheid. Zij zorgen voor grip op het wegdek. Onder de 7oC bieden winterbanden meer grip ten opzichte van zomerbanden. En voornamelijk in Nederland is het belangrijk door de vele regen maar ook de sneeuw dat je voldoende stevig op de weg zit. Het verschil met zomerbanden is het diepere profiel van de banden en het soort rubber.

Let op! Het is zeker gevaarlijk om met de zomerbanden in de winter te rijden, doordat de remweg een stuk langer is. Voorkom dus onverwachtse situaties en laat de banden tijdig omwisselen voor winterbanden. Daarnaast is er in verschillende landen een strenge wetgeving bij het rijden op ongeschikte banden. Houd hier dus rekening mee als je bijvoorbeeld op weg gaat naar je winterbestemming.

Bandenadvies

Op zoek naar nieuwe zomerbanden? Laat je adviseren! Wij geven je persoonlijk advies op maat, van afmetingen, merk (A-merken, topmerken of budgetmerken), seizoenstype, soort voertuig en snelheid. Met meer dan 15 verschillende merken is er een groot aanbod. Door direct duidelijk inzicht in alle prijzen kun je gemakkelijk een keuze maken die voldoet aan al je wensen en kun je een afspraak bij ons plannen zodat wij de banden voor je kunnen monteren.

Banden omwisselen

Heb je zelf nog winterbanden of heb je winterbanden gevonden? Kom dan langs, zodat wij ze voor je kunnen omwisselen.

ACTIE: combineer je de bandenwissel met een zomercheck of wintercheck dan wisselen wij de banden gratis om.

ANWB Winterbandentest 2020

De ANWB test jaarlijks verschillende winterbanden, zomerbanden en all season banden in twee maten. Benieuwd naar de resultaten van 2020? Neem dan een kijkje bij de uitslag van de ANWB Winterbandentest 2020.

Afspraak plannen

Advies op maat nodig? Of direct een afspraak inplannen? Neem contact met ons op via de online chat, mail (info@startautoservice.nl) of telefonisch (053 – 820 09 32). Of kom langs bij onze garage Haaksbergen!