Winterbanden

Waarom eigenlijk winterbanden?

Winterbanden zijn zeer belangrijk voor de veiligheid. Zij zorgen voor grip op het wegdek. Onder de 7oC bieden winterbanden meer grip ten opzichte van zomerbanden. En voornamelijk in Nederland is het belangrijk door de vele regen maar ook de sneeuw dat je voldoende stevig op de weg zit. Het verschil met zomerbanden is het diepere profiel van de banden en het soort rubber.

Let op! Het is zeker gevaarlijk om met de zomerbanden in de winter te rijden, doordat de remweg een stuk langer is. Voorkom dus onverwachtse situaties en laat de banden tijdig omwisselen voor winterbanden. Daarnaast is er in verschillende landen een strenge wetgeving bij het rijden op ongeschikte banden. Houd hier dus rekening mee als je bijvoorbeeld op weg gaat naar je winterbestemming.

Bandenzoeker

Ben je nog op zoek naar winterbanden, laat ons dan adviseren voor de beste keus. De bandenzoeker helpt ons hierbij. Door het invullen van alle eisen in de tool komt er een overzicht met alle banden en direct een vaste prijs. De bandenzoeker kan gefilterd worden op de volgende elementen:

  • Afmetingen
  • Merk: A-merken, topmerken en budgetmerken
  • Seizoenstype: winterbanden, zomerbanden of all season banden
  • Soort voertuig
  • Snelheid

Met meer dan 15 verschillende merken is er een groot aanbod. Door direct duidelijk inzicht in alle prijzen kun je gemakkelijk een keuze maken die voldoet aan al je wensen. Heb je liever persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op via 053 820 09 32.

ANWB Winterbandentest 2018

De ANWB test jaarlijks verschillende winterbanden, zomerbanden en all season banden in twee maten. Benieuwd naar de resultaten van 2018? Neem dan een kijkje bij de uitslag van de ANWB Winterbandentest 2018. Eén ding verklappen we vast: bij de maat 175/65 R14 T komt de Continental WinterContact TS860 net als vorig jaar als beste uit de test en bij de maat 205/45 R16 H staat deze Continental ook op nummer 1. Deze banden zijn verkrijgbaar bij START Autoservice.

Banden omwisselen

Heb je zelf nog winterbanden of heb je winterbanden gevonden via onze bandenzoeker? Kom dan langs, zodat wij ze voor je kunnen omwisselen.

ACTIE: combineer je de bandenwissel met een zomercheck of wintercheck dan wisselen wij de banden gratis om.

Afspraak plannen

Advies op maat nodig? Of direct een afspraak inplannen? Neem contact met ons op via de online chat, mail (info@startautoservice.nl) of telefonisch (053 – 820 09 32).