All season banden

Wanneer zijn all season banden geschikt?

All season banden, ook wel vier seizoenenbanden genoemd, zijn praktisch bij neutrale weersomstandigheden. Wat bedoelen we hiermee? Niet al te hoge en lage temperaturen waardoor de all season banden snel slijten.

Rij je voornamelijk in Nederland, dan kan dit prima. Wij adviseren all season banden niet aan als je veel kilometers maakt en de auto intensief gebruikt wordt. Twijfel je over jouw situatie? Kom dan langs in onze werkplaats in Haaksbergen of bel ons op 053 820 09 32.

Wanneer niet geschikt?

Ga je op vakantie naar een warm land of in de winter op wintersport? Dan raden wij aan om toch voor de combinatie zomerbanden en winterbanden te gaan. Dit zorgt bij extremere weersomstandigheden voor beter grip per situatie.

Let op: wees voldoende ingelicht bij het maken van een keuze voor banden. Of je nu gaat voor all season banden, zomerbanden of winterbanden, ken de voor- en nadelen. Autobanden hebben namelijk veel invloed op de veiligheid van je auto.

Bandenadvies

Op zoek naar nieuwe allseasonbanden? Laat je adviseren! Wij geven je persoonlijk advies op maat, van afmetingen, merk (A-merken, topmerken of budgetmerken), seizoenstype, soort voertuig en snelheid. Met meer dan 15 verschillende merken is er een groot aanbod. Door direct duidelijk inzicht in alle prijzen kun je gemakkelijk een keuze maken die voldoet aan al je wensen en kun je een afspraak bij ons plannen zodat wij de banden voor je kunnen monteren.

ANWB Allseasonbandentest 2018

De ANWB test jaarlijks verschillende winterbanden, zomerbanden en allseasonbanden in twee maten. Benieuwd naar de resultaten van 2018? Neem dan een kijkje bij de uitslag van de ANWB All season bandentest 2018. Eén ding verklappen we vast: bij de maat 175/65 R14T komt de Continental AllSeasonContact als beste uit de test. Deze banden zijn ook verkrijgbaar bij START Autoservice.

Afspraak plannen

Advies nodig voor de juiste banden? Zou je de banden graag willen laten monteren? Plan dan online een afspraak bij ons in zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen. Of kom langs bij onze garage Haaksbergen!