Tijd voor een bandenwissel?

Voorkom onveilige situaties en wissel altijd op tijd van zomer- naar winterbanden en andersom. Geheugensteuntje: wordt de klok verzet van zomer- naar wintertijd (of andersom) wissel dan van zomer- naar winterbanden (of andersom). Banden inclusief velgen wisselen? kies dan voor een wielenwissel! Hieronder leggen wij het verschil uit.

Blijf wachten in onze mooie wachtruimte met een lekker kopje koffie tot de wissel klaar is, of maak gebruik van ons gratis vervangend vervoer!

Bandenwissel

Ook wel het verwisselen van de band op dezelfde velg. Dit is een iets gecompliceerde klus dan wanneer de volledige wielen moeten worden verwisseld en duurt daarom ook langer en is duurder. De kosten voor een bandenwissel bedragen €95,- per set van 4.

 • Hoe lang duurt het en wat gebeurt er?
  Banden wisselen duurt gemiddeld ruim een uur. Dit is inclusief het monteren en balanceren van de banden en het vervangen van de ventielen.
 • Hoe zijn de kosten opgedeeld?
  De kosten van het balanceren van de banden om de wielen in balans onder de auto te plaatsen. En om er zeker van te zijn dat het ventiel van jouw band altijd goed werkt, monteren wij een nieuw ventiel.

Wielenwissel

Bij een wielenwissel worden complete wielen omgewisseld (band inclusief velg). De banden worden dan ook bewaard om de velg heen. De kosten voor een wielenwissel bedragen €45,- per set van 4.

 • Hoe lang duurt het en wat gebeurt er?
  Een wielenwissel duurt ongeveer 20 minuten.
 • Hoe zijn de kosten opgedeeld?
  Bij een wielenwissel is het balanceren van de banden niet nodig; de band blijft immers op de velg. Ook zijn er geen nieuwe ventielen nodig. Daarom bestaat de prijs van een wielenwissel enkel uit het wisselen van de wielen.

Bandenhotel Haaksbergen

Als de ene set onder je auto zit, moet je een opslag plek hebben voor je andere set. Heb je thuis geen plek voor de opslag van je winterbanden? Berg dan de banden op bij onze garage in Haaksbergen. In combinatie met de bandenwissel betaal je slechts €35,- voor de opslag per seizoen!

Welke autobanden heb ik nodig?

Er is nog vaak veel onduidelijkheid over welk soort banden nu het beste zijn. Dit verschilt per situatie. Er zijn vele voordelen aan winterbanden in combinatie met zomerbanden, maar in sommige situaties is het ook een voordelige optie om voor all-season banden te kiezen. Bandenwissel is dan niet noodzakelijk. Wij willen je altijd helpen bij het kiezen van de juiste banden!

Wanneer all season banden?

All season banden zijn voordelig bij minimale speling in het weer, dus geen extreme warme periodes en geen extreme koude periodes. Dit heeft te maken met het soort rubber dat gebruikt wordt voor all season banden. Deze slijten namelijk snel in extreme situaties. All season banden zijn daarom zeker geschikt voor het weer in Nederland.

Wanneer de combinatie zomerbanden en winterbanden?

Bij intensief gebruiken van je auto adviseren wij de combinatie van zomer- en winterbanden. Wij raden aan om voor banden te kiezen die het best bij de weersomstandigheden passen. Neem contact met ons op voor een gratis advies.

Afspraak maken

Zou je graag een afspraak willen plannen voor de bandenwissel? Neem dan contact met ons op via de online chat of bel naar 053 820 09 32. Wij geven dan ook graag advies op maat voor de juiste banden in jouw situatie.