Hoe werken de remmen?

Om inzicht te geven in de onderdelen en het proces van de remmen leggen we het graag even in het kort uit. Bij het indrukken van het rempedaal breng je de remvloeistof naar de wielremcilinders. Hierbij worden per wiel twee remblokken tegen een schijf aangeduwd, waardoor deze schijf, die verbonden is met het wiel, afremt.

Kenmerken van slechte remmen:

  • Je moet het rempedaal erg ver intrappen.
  • Je hoort een piepend geluid bij het remmen.
  • De remweg is langer dan je gewend bent.
  • Trilling in het stuur.
  • Waarschuwingslicht: dit kan de handrem zijn die er nog op staat maar blijft deze er ook opstaan tijdens het rijden dan kan het een storing in het remsysteem zijn.

Onderneem direct actie bij versleten remmen

Ten eerste is het zeer gevaarlijk om hiermee door te rijden. Doordat de remafstand steeds groter wordt en er ook een kans bestaat dat je een keer door de remblokken heen gaat, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast kun je bij twijfel of bij bovenstaande kenmerken beter direct je remmen laten checken om kosten te besparen. Remblokken staan namelijk in verbinding met remschijven. Kapotte remblokken kunnen dan ook de remschijven beschadigen. Zo kunnen de kosten hoog oplopen.

Remmencheck

Herken je een van bovenstaande kenmerken of wil je een controle van je remmen? Kom dan langs in onze garage in Haaksbergen, zodat wij je remmen gratis controleren tijdens een remmencheck. Vanuit daar overleggen we altijd vooraf met onze klant of er reparaties noodzakelijk zijn. Neem contact met ons op voor het plannen van een afspraak.