APK check

Is je APK (bijna) verlopen? Dan is het weer tijd om een afspraak te maken voor een APK check. Onze gediplomeerde APK-keurmeesters beoordelen de staat van je auto volgens RDW-regelgeving. Voor alle auto’s ouder dan drie jaar geldt een wettelijk verplichte APK-keuring. Eventuele mankementen worden zo tijdig opgespoord, wat je uiteindelijk veel geld aan onderhoud kan schelen.

Vervaldatum van je APK

Zes weken voor de APK vervaldatum ontvang je een brief van het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) met daarin een oproep je auto te laten keuren, mits je auto al een keer eerder is gekeurd. Bij START kun je snel terecht voor een APK keuring,

APK verlopen?

Het is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid om de APK keuring op tijd uit te laten voeren. Als je te laat bent en je APK vervaldatum is verlopen riskeer je een flinke boete. Ook ben je op dat moment niet verzekerd. Officieel mag je met een voertuig namelijk niet de weg op als het niet aan de wettelijk gestelde eisen voldoet. Zorg er dus voor dat je auto op tijd is goedgekeurd.

Hoe vaak moet mijn auto een APK-Keuring?

APK voor nieuwe auto’s
Heb je een nieuwe benzineauto? Dan moet je na 4 jaar voor het eerst je auto laten keuren. Bij een nieuwe dieselauto is dit na 3 jaar wettelijk verplicht.

APK voor auto’s vanaf 3 jaar oud
Na 3 jaar moeten dieselauto’s jaarlijks gekeurd worden en benzineauto’s om het jaar. Is je benzineauto ouder dan 8 jaar? Dan moet je je auto elk jaar APK laten keuren.

APK keuring in Haaksbergen

Is het weer tijd voor de APK? Kom langs voor de keuring in Haaksbergen. Een APK-keuring bij START biedt velen voordelen:

 • Scherpe, vaste prijs. Geen verrassingen achteraf.
 • Professionele keurmeesters.
 • Korte plantijden.
 • Klaar terwijl je wacht! Maak gebruik van onze wachtkamer, waar je onder het genot van een kopje koffie en thee rustig verder kan werken.
 • Altijd gratis vervangend vervoer wanneer reparaties moeten worden uitgevoerd.
 • Deze prijs is inclusief btw en afmeldkosten.
 • Extra kosten worden pas gemaakt na overleg en vooraf goedgekeurde offerte.
 • Wij keuren elk merk en type auto.

Vinden wij gebreken tijdens de APK-check en moeten er reparaties worden uitgevoerd om aan de keuringseisen te voldoen? Dan nemen wij contact met je op om deze reparatiekosten te bespreken, om onvoorziene kosten achteraf te voorkomen.

APK-check

Tijdens de keuring wordt je auto (volgens de RDW-voorschriften) op de volgende punten gecheckt:

 1. Voorkant: ruiten, spiegels, kenteken, banden etc.
 2. Zijkant: wielen, deuren, brandstofsysteem etc.
 3. Achterkant: trekhaak, uitlaat, lichten en signalen etc.
 4. Onderkant: aandrijving, uitlaat, veersysteem, reminrichting etc.
 5. Binnenkant: spiegels, zitplaatsen, claxon, snelheidsmeter, gordels etc.

 

Actie

START Autoservice biedt meerdere combi-acties aan voor je APK-keuring. De APK-keuring kan namelijk voordelig gecombineerd worden met een kleine beurt, grote beurt, olie verversen, wintercheck of zomercheck. Je betaalt dan nog maar € 15,95- voor de APK.

 

Afgekeurd?

Wordt jouw auto afgekeurd? Dan krijg je van ons een gratis APK-herkeuring.
Let op: dit geldt alleen wanneer de benodigde reparaties ook bij ons worden uitgevoerd.

Bij afkeuring van de auto krijg je wettelijk twee maand de tijd om de auto te laten repareren; dit moet vóór de vervaldatum van de APK. Binnen deze periode mag je niet de openbare weg op. Vandaar dat het ook het makkelijkst is om de auto direct te laten repareren.

 

Afspraak plannen

Binnenkort weer tijd voor de APK-keuring? Plan alvast een afspraak bij ons in. Dit kan via de check-je-prijs tool, via info@startautoservice.nl of bel 053  820 09 32. Wij verlenen autoservices in omgeving Eibergen, Neede, Boekelo en Haaksbergen.