Vervangen

Wij raden aan om de distributieriem te vervangen aan de hand van de gegevens in het onderhoudsboekje. Doe dit dus preventief en voorkom daardoor schade aan je motor. Het is namelijk een eigenschap van een distributieriem dat deze periodiek vervangen moet worden. Wij werken alleen met kwalitatief goede riemen om het onderhoud zoveel mogelijk te beperken.

Distributieriem of distributieketting?

Er zijn twee opties bij je auto, je hebt een distributieriem of een ketting, maar ze hebben allebei dezelfde functie. Alleen is de distributieriem gemaakt van rubber/kunststof en de distributieketting is van staal. Zoals je kunt verwachten is de distributieketting een stuk sterker en heeft die geen onderhoud nodig. De distributieriem daarentegen moet dus periodiek vervangen worden. Zou je graag willen weten wat jouw auto heeft? Kom dan langs in onze garage zodat onze monteurs even voor je kunnen kijken.

Kosten distributieriem vervangen

De kosten voor het vervangen verschillen behoorlijk. Dit verschil is afhankelijk van het type auto en het merk. Een dieselauto heeft vaak extra kosten doordat er verschillende onderdelen meer vervangen moeten worden maar kan daarentegen wel weer langer doorrijden. Maar om een schatting te geven van de kosten, moet je denken tussen de 500 en 1000 euro.

Maak een afspraak

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dat kan via de mail, telefonisch 053 820 09 32 of via onze online tool! Wij communiceren altijd de kosten vooraf en zorgen voor geen verrassingen achteraf.